De plek waar de boom vanochtend op een houthakker terechtkwam.
Volledig scherm
De plek waar de boom vanochtend op een houthakker terechtkwam. © Google streetview

Houthakker overlijdt onder boom die gekapt moest worden na storm

BOEKHOUTE  - Net over de grens bij Philippine is vanochtend een houthakker omgekomen tijdens het kappen van een boom. Door storm Ciara stonden de bomen in Boekhoute, op een steenworp afstand van Philippine, op omvallen. Zondag was een van de bomen op een huis terechtgekomen, zo meldt de Belgische krant HLN.

Dat was reden om de bomen weg te halen. Maar vanochtend eindigde het kappen van de bomen in een drama. De houthakker kwam onder een van de bomen terecht en overleed ter plaatse. Reanimatie mocht niet meer baten. Volgens HLN verkeren de bomen al lange tijd in slechte staat. Op videobeelden is de schade aan het huis nog te zien die Ciara zondag aanrichtte. 

  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.