Hospice Zeeuwsch-Vlaanderen aan de Leeuwenlaan 40 in Terneuzen.
Volledig scherm
Hospice Zeeuwsch-Vlaanderen aan de Leeuwenlaan 40 in Terneuzen. © Harmen Van Der Werf

Hospice Terneuzen houdt open huis

TERNEUZEN - Hospice Zeeuwsch-Vlaanderen houdt zaterdag op de internationale Dag van de Palliatieve Zorg van 11.00 tot 15.00 uur open huis aan de Leeuwenlaan 40 in Terneuzen.

Vrijwilligers geven rondleidingen door het hospice waar mensen in de laatste levensfase, met liefde en zorg worden bijgestaan. Een vrije gastenkamer kan worden bezichtigd, evenals de vernieuwde keuken en het stiltecentrum. Drankjes en hapjes staan klaar. Het hospice is in 2008 opgericht. Ongeveer vijftig vrijwilligers zijn er actief.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.