Honden worden gemasseerd en in de watten gelegd op jubileum Country Dogs

VIDEOBOERENHOL - Vachtverzorging, gebitscontrole, spelletjes en zelfs massages. Hondenschool Country Dogs in Boerenhol vierde zondag het twintigjarig bestaan, met uiteraard de honden in de hoofdrol.

Ingrid en Johan Schautteet richtten de hondenschool twintig jaar geleden op en geven trainingen op allerlei gebieden. Tijdens de jubileumdag werd gedemonstreerd wat de hondenschool allemaal doet. Van puppytraining tot speuren. Het was, met een paar flinke buien, hondenweer maar daar hadden de viervoeters geen last van. Zij werden in de watten gelegd, zo werd ook hondenmassage gedemonstreerd door Ingrid en Marian.

Hondenmassage

Zij zijn allebei gediplomeerd kynologisch shiatsu masseurs. Ingrid: ,,We leren mensen hoe zij hun hond kunnen masseren.” Hondenmassage is nog niet zo bekend, maar daar hoopt Country Dogs verandering in te brengen. Zo is massage niet alleen ontspannend, maar helpt ook bij herstel na blessures, gewrichtsproblemen, ouderdomsklachten of gedragsproblemen. Marian: ,,Of als een hond niet lekker in zijn vel zit. Eigenlijk net als bij mensen.”

Volledig scherm
Stichter Ingrid en Johan Schautteet , met eigen kweek Duitse Herder Kyara © Camile Schelstraete
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement