Heringerichte deel provinciale weg bij Hoek, met links het vernieuwde, dinsdag op te leveren busstation.
Volledig scherm
Heringerichte deel provinciale weg bij Hoek, met links het vernieuwde, dinsdag op te leveren busstation. © Harmen Van Der Werf

Hoekseweg in sneltreinvaart vernieuwd, nu alleen nog busstation opleveren

HOEK - Zo lang als de voorbereiding duurde, zo snel is de Hoekseweg langs Hoek vernieuwd. Dinsdag opent ook het heringerichte busstation.

In amper drie dagen heeft aannemingsbedrijf H4A eind vorige week de Hoekseweg onder handen genomen. Die was daarvoor helemaal afgesloten. Een gedeelte van de doorgaande weg langs het dorp van de N61 naar Terneuzen was al een 60 kilometerzone, het stuk bij het busstation is daar nu bijgekomen. Ook is een fietsoversteekplaats aangelegd, allemaal om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Minder snel

In dat kader is eveneens het busstation van Hoek heringericht. Dinsdag is de opening. Bussen kunnen dan  gemakkelijker de Hoekseweg af- en oprijden, ook omdat auto's er minder snel mogen rijden. Het station is gelijk zo aangepakt dat gehandicapten goed in en uit kunnen stappen.

Zeker twee jaar is de dorpsraad Hoek met de provincie en de gemeente Terneuzen bezig geweest om dit project voor elkaar te krijgen. Het bleek niet zo simpel een goed ontwerp te maken, maar het is er dan toch van gekomen en wel in een rap tempo.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.