Volledig scherm
PREMIUM
Ann Geerinck met het Duikbootpak of de Wandelende Duikboot, in 1918 ontworpen door de Amerikaan W.R. Barringer. © Marc de Jonghe / Bizarium

Hoe mooi zijn de dames? Bij het Bizarium meten ze dat met een helm

SLUIS - Een museum vol geniale, wonderbaarlijke, bizarre en verrassende uitvindingen. Dat is het Bizarium in Sluis. Het museum maakt kans op de European Museum of the Year Award. Maar fotograferen of filmen, dat mag er niet: ‘Het is zo leuk om verrast te worden’.

Het pand aan de Hoogstraat 35 in Sluis staat vol fotogenieke en opmerkelijke creaties. Een zwemparaplu. Een vliegfiets. Een haargroeihelm. Een middeleeuws duikpak, volledig uitgevoerd in leer. Ruim honderd uitvindingen, allemaal tot leven gebracht door Marc De Jonghe en Ann Geerinck, die er ware kunstobjecten van maakten. Nog steeds komen er nieuwe ontwerpen bij. Zoals de Beauty Calibrator: een helm waarmee de schoonheid van dames wordt gemeten.

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.