Secretaris Jan Koopmans aan de rand van één van de twee vijvers van natuurspeeltuin De Boomhut. ,,Als er te weinig vrijwilligers overblijven, moet je een keer de knoop doorhakken en stoppen."
Volledig scherm
PREMIUM
Secretaris Jan Koopmans aan de rand van één van de twee vijvers van natuurspeeltuin De Boomhut. ,,Als er te weinig vrijwilligers overblijven, moet je een keer de knoop doorhakken en stoppen." © Camile Schelstraete

Hoe jammer ook, vrijwilligers Terneuzense natuurspeeltuin hangen handdoek in de ring, bij gebrek aan nieuwkomers

TERNEUZEN - Aan een dood paard kun je niet blijven trekken. Van alles heeft Stichting Natuurspeeltuin De Boomhut in Terneuzen geprobeerd om nieuwe vrijwilligers te werven. Het is niet gelukt. En dan moet je een keer een besluit durven nemen, zegt secretaris Jan Koopmans. Het is 15 mei over en uit.

Schitterend ligt de speeltuin er maandagmiddag bij. Het zonnetje schijnt. Een haan op de vlakbij gelegen kinderboerderij kraait luidkeels. Je krijgt er als vanzelf lentekriebels van. Koopmans overziet het bos waarin de natuurspeeltuin alweer tien jaar geleden is aangelegd, op initiatief van de gemeente Terneuzen. ,,Het is een schitterende plek, zonder meer", beaamt Koopmans, ,,en wij zouden ook graag hier actief blijven, maar ja, als er vrijwilligers afvallen en er geen nieuwe bijkomen, houdt het op.”