Volledig scherm
Het huis aan Dorpsstraat 55 in Nieuwvliet is een pand uit 1912 dat nog in originele staat verkeert. © Google Maps

Historisch pand van voormalig museum Nieuwvliet gaat weer open voor publiek

NIEUWVLIET -  De historische woning waar museum De Karrekasse huisde, heropent in de zomer. De eigenaresse van het pand aan Dorpsstraat 55 wil het weer open stellen voor publiek, met een andere invulling.

Het huis uit 1912 wordt in ieder geval ingericht in stijl met passende huisraad, vertelt eigenaresse Jenny Rosendaal. ,,Het huis is een museum op zich.” Alles is nog in originele staat. Zoals de voor- en achterkamer, de tegelvloer en en bedstee. Er wordt komende tijd nog gewerkt aan de precieze invulling. 

De collectie klederdracht die museum De Karrekasse in bruikleen heeft, is er niet meer te zien. Het museum, dat valt onder de stichting tot behoud van de Cadzandse Dracht, sloot in november de deuren in Nieuwvliet. Rosendaal zegde de huur op, na meningsverschillen met het het bestuur van De Karrekasse. Museum De Karrekasse in Nieuwvliet heeft nog geen nieuwe locatie voor de collectie in beeld. 

Omdat het historische pand belangrijk voor haar is, heeft Rosendaal besloten om er zelf iets mee te doen. ,,Het zal half juli weer heropend worden.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement