Volledig scherm
© Zorgsaam

High tech wasstraat voor endoscopen bij ZorgSaam

TERNEUZEN - Het ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen heeft een nieuwe ruimte voor het reinigen en endoscopen geopend. Een endoscoop is een lange flexibele buis met een camera waarmee een dokter in het lichaam van de patiënt kan kijken. 

Na gebruik moet het instrument uiteraard zorgvuldig worden schoongemaakt en ontsmet. Het Terneuzense ziekenhuis heeft nu, als eerste in het land, de beschikking over een ‘reinigingsmeubel’, de  dat zorgt voor de voorreiniging van de endoscoop. Het  ‘UltaZonic endoreinigingsmeubel’ is de eerste station in de, zoals ZorgSaam het noem, 'high tech’ wasstraat voor endoscopen. 

,,Snelle en goede voorreiniging is belangrijk om indrogen en aanhechten van organisch materiaal (ontlasting, bloed, slijm, etc.) op de endoscoop te voorkomen”, aldus ZorgSaam. De voorreiniging zorgt er voor dat de endoscoop voor 95 procent schoon is. De laatste verontreiniging wordt in het vervolg van de 'wasstraat’ verwijderd in speciale wasmachines. Na controle is de endoscoop weer klaar voor gebruik bij de volgende patiënt.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement