Volledig scherm
Een voorbeeld van een padelbaan, in Alphen aan den Rijn © Martin Sharrott Fotografie

Hier komt de eerste 'padelbaan' van Zeeland

BRESKENS - De eerste padelbaan van Zeeland komt in Breskens. Tennisvereniging de Boskreek legt een baan aan waarop je padel kan spelen, een combinatie van tennis en squash.  

Padel wordt beoefend op een kunstgrasbaan van tien bij twintig meter, ommuurd door glas en gaas. Er wordt een speciaal racket voor gebruikt, gemaakt van fiber en met gaten erin in plaats van snaren.  Wie de sport wilde beoefenen in Zeeland, moest daarvoor naar de dichtstbijzijnde banen in Bergen op Zoom of Brugge rijden. 

Tot nu, de baan in Breskens wordt momenteel aangelegd op het terrein van de vereniging. Met de komst van de padelbaan hoopt de club nieuwe leden te trekken. Padel is geschikt voor jong en oud en wint momenteel aan populariteit, in Nederland zijn er inmiddels al honderd banen aangelegd.

De officiële opening van de baan vindt plaats tijdens het Vechthanen toernooi op vrijdag 20 juli om 19 uur, op sportpark Baersande. Na de opening is er de mogelijkheid om jezelf op te geven voor lessen, het huren van de baan en eventueel een lidmaatschap bij De Boskreek.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement