De voormalige discotheek Joy - rechts, nu Relounge - wordt gesloopt voor de bouw van Duinhof Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige discotheek Joy - rechts, nu Relounge - wordt gesloopt voor de bouw van Duinhof Noord. © Camile schelstraete

Het volgende project in Cadzand-Bad dient zich aan: voormalige discotheek Joy verdwijnt nu echt

CADZAND-BAD - De entree van Cadzand-Bad gaat helemaal op de schop.  Waar nu nog loungebar Relounge en twee lege panden staan, verrijst Duinhof Noord. Een complex met 46 appartementen en een commerciële plint. Het is het volgende project dat Cadzand moet omtoveren in een mondaine badplaats.

 1. Marjo en Wilfried genieten van hun boerderij, maar balen van de overheid: ‘We zijn een makkelijke prooi’
  PREMIUM
  VIDEO | DE BOER OP

  Marjo en Wilfried genieten van hun boerderij, maar balen van de overheid: ‘We zijn een makkelijke prooi’

  Boeren zijn het gesprek van de dag. Ze stoten (te veel) stikstof uit, spuiten (te veel) bestrijdingsmiddelen, zorgen voor (te veel) slik op de weg, bezetten met (te grote) tractoren het Haagse Malieveld. Maar wíe zijn die boeren nu eigenlijk? In deze serie zoeken we hen op. Vandaag aflevering 4: Marjo en Wilfried Boonman en Wilfrieds vader Adri Boonman op hun boerenbedrijf annex dagbesteding voor mensen met een zorgvraag annex kinderopvang aan de Lageweg bij Nisse.
 2. 3M ontkent dat het inspecteurs onder druk heeft gezet: ,,Er zijn nooit ongepaste afspraken gemaakt”

  3M ontkent dat het inspec­teurs onder druk heeft gezet: ,,Er zijn nooit ongepaste afspraken gemaakt”

  Chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht ontkent dat het druk heeft gezet op de omgevingsinspectie om een lakse handhaving van de milieuwetgeving voor elkaar te krijgen. 3M doet dat in een reactie op het VRT-programma Pano, dat deze week een reportage bracht met (anonieme) getuigenissen over de PFOS-affaire en de manier waarop de omgevingsinspectie de afgelopen 15 jaar met vervuiling bij bedrijven rond de Antwerpse haven omging.