Gedeputeerden Jo-Annes de Bat (l) en Anita Pijpelink (midden) reikten onlangs tijdens een (buiten)dansles van dansschool Body Action Goes de eerste Sport & Cultuur TAS voor THUIS uit aan intermediairs en sport- en cultuurorganisaties. Jakysh van Beelen kreeg het eerste tasje om uit te pakken. In de rugzakjes zitten ook de aanvraagformulieren voor een bijdrage voor contributie van sport- en cultuurverenigingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerden Jo-Annes de Bat (l) en Anita Pijpelink (midden) reikten onlangs tijdens een (buiten)dansles van dansschool Body Action Goes de eerste Sport & Cultuur TAS voor THUIS uit aan intermediairs en sport- en cultuurorganisaties. Jakysh van Beelen kreeg het eerste tasje om uit te pakken. In de rugzakjes zitten ook de aanvraagformulieren voor een bijdrage voor contributie van sport- en cultuurverenigingen. © Marcelle Davidse

Het Rico-effect? Kickboksen populairder bij Jeugdfonds Sport en Cultuur

MIDDELBURG - Zwemles, voetbal en gymnastiek blijven veruit het populairst bij kinderen. Maar bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur zien ze een vechtsport steeds populairder worden: kickboksen. Ook bij meisjes. ,,Het Rico-effect?", herhaalt coördinator Dennis Plantinga de vraag. ,,Zou kunnen.”

De van Tholen afkomstige kickbokser Rico Verhoeven is enorm populair. Dus ja, misschien inspireert dat kinderen om ook te gaan kickboksen. Wie de contributie van een sportclub niet kan betalen, kan hulp vragen aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur. En daar is deze vechtsport na de bekende top 3 de meest aangevraagde sport. De meeste kickboksende kinderen die bij het fonds aankloppen, wonen in Vlissingen (52 kinderen), Terneuzen (21 kinderen), Kapelle (4 kinderen, allemaal meisjes) en, jawel: Tholen (4 kinderen).