Peter van Vugt bevestigt de adelaar op het oude gemeentewapen.
Volledig scherm
Peter van Vugt bevestigt de adelaar op het oude gemeentewapen. © Camile Schelstraete

Het oude gemeentewapen van Breskens is terug in het straatbeeld: ‘Het lag stof te happen, dat vond ik zonde’

BRESKENS - Het gemeentewapen is terug in het straatbeeld van Breskens. Woensdag is het wapen - dat stof lag te happen in een loods - opgehangen aan een gevel op het Spuiplein. ,,Een stukje historie van Breskens is teruggebracht.”

 1. Niemand weet wie deze in Zeeland gevonden doden zijn: De een werd vermoord, de ander levenloos gevonden bij Oosterschelde
  PREMIUM

  Niemand weet wie deze in Zeeland gevonden doden zijn: De een werd vermoord, de ander levenloos gevonden bij Ooster­schel­de

  In Zeeland liggen vier mensen begraven van wie niemand weet wie ze zijn. De een is vermoord, de ander koos waarschijnlijk zelf voor het eeuwige en spoelde aan bij de kust. Tips komen er niet of nauwelijks meer binnen, een foto op de opsporingssite van de politie is een laatste herinnering. Deze week is het twee jaar geleden dat een dode vrouw werd gevonden in Westdorpe. Identiteit nog altijd onbekend, een naamloos graf in Terneuzen is haar laatste rustplaats geworden. Ze is niet de enige anonieme dode in Zeeland. Ook drie andere personen kregen geen afscheidsdienst, geen bloemen, geen advertentie in de krant. Een deken van mist hangt al vele jaren boven hun graf.
 2. Sherylle zoekt de 250 verloren foto’s van haar overleden broertje. ‘Alsjeblieft, geef ze ons terug’
  PREMIUM

  Sherylle zoekt de 250 verloren foto’s van haar overleden broertje. ‘Alsje­blieft, geef ze ons terug’

  CADZAND-BAD - Gebroken is ze. Twee mooie dagen beleeft Sherylle nog met haar geliefde broertje Ruud in Cadzand-Bad. Dagen die ze in 250 foto’s vastlegt. Voor later. Omdat ze weet dat het de laatste keer zal zijn. Maar op weg naar huis ontdekt ze iets verschrikkelijks: ze zijn de tas met de camera vergeten. Hoe ze ook zoekt, hij is weg. ,,Alsjeblieft, geef onze herinneringen terug.”