Westerscheldetunnel.
Volledig scherm
PREMIUM
Westerscheldetunnel. © Lex de Meester

Het kan maar duidelijk zijn, zelfs in crisistijd is een tolvrije tunnel taboe

ANALYSETERNEUZEN - Laat het woordje ‘tolvrij’ niet vallen in verband met de Westerscheldetunnel bij de provincie, want dan begint zowat iedereen te steigeren. Zelfs in coronacrisistijd.

De grens met België zit potdicht. Voor Zeeuws-Vlamingen die bijvoorbeeld in Hulst wonen en in Brabant werken, is dat een ellende. Ze moeten kilometers omrijden via de Westerscheldetunnel. Naast de extra reistijd en benzinekosten, zijn ze ook nog tolgeld kwijt voor de tunnel. Of, en dat is tot nu toe de enige ontsnappingsmogelijkheid, ze moeten in een vitale sector werken in een cruciaal beroep. Ze mogen dan wel met een werkgeversverklaring via de kortste weg door België rijden, heeft de provincie deze week nog eens bevestigd gekregen.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.