Restauratie van het zeilschip de Askoy II met de broers Wittevrongel, Piet (links) en Staf.
Volledig scherm
PREMIUM
Restauratie van het zeilschip de Askoy II met de broers Wittevrongel, Piet (links) en Staf. © Peter Nicolai

Het jacht van Jacques Brel gered

ZUIDERBURENZeebrugge - De Askoy II was het jacht van de Belgische zanger Jacques Brel. Na zijn dood raakte het in de vergetelheid en zonk het voor de kust van Nieuw-Zeeland. Enkele zeilfanaten en fans van de wereldberoemde chansonnier besloten het verloren gewaande schip van de ondergang te redden. Momenteel wordt de Askoy II in Zeebrugge in volle glorie hersteld.

0 reacties

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Wie helpt boer Marijn van 750.000 kilo uien af: ‘De prijzen zijn schandalig laag’
  PREMIUM
  video

  Wie helpt boer Marijn van 750.000 kilo uien af: ‘De prijzen zijn schandalig laag’

  SINT KRUIS - Wie voordelig uien wil inslaan, kan ze zaterdag rapen in Sint Kruis. Omdat de marktprijzen voor plantuien bedroevend laag zijn, verkoopt teler Marijn Uitdewilligen ze liever voor een schijntje aan consumenten. Direct vanaf het land. ,,Ze mogen weg voor 25 cent per kilo. Dat is een kwart van de supermarktprijs. Zo heeft de raper een voordeeltje en verdien ik er ook nog iets aan.”