Volledig scherm
Prins Rubens I en keizer Ginus laten zich fêteren. © Camile Schelstraete

Het is tijd voor ‘nen nieuwen’ voor Kloorianen

KLOOSTERZANDE – Met veel vertoon luidde carnavalsstichting de Kloorianen zaterdagavond in Lodge 45 het leutseizoen in. ,,Er staat ons heel wat te wachten maar de leut blijft hoogtij vieren”, zei secretaris Hans Smits. 

Immers, de huidige prins Rubens I (Harold Ruben) en zijn hofdames Suzanne Vermeu en Ynske Taelman, leggen na het komende carnaval hun functie neer. Na zeven periodes voorop gelopen te hebben in Kloorianenland, doen ze een stapje terug. ,,Maar ondanks dit afscheid ga ik er met mijn gevolg weer een flinke lap op geven”, sprak Rubens de vele leutvierders toe. De Kloorianen hopen na het carnavalsfeest zo snel mogelijk een nieuwe hoogwaardigheidsbekleder alsmede hofdames te strikken die dan op 11 november, de elfde van de elfde, worden gepresenteerd. 

Vinyl

De prins, hofdames, leden van de raad van elf en brigade werden zaterdag voorgesteld. Verder was het ook een avond met de nodige onderscheidingen, vanwege langdurige inzet voor het Kloosters carnaval en een verrassing. Ter gelegenheid van het naderende afscheid van Prins Rubens I en zijn hofdames, werd de vinylplaat 7 jaar voorbij gevlogen , ‘t is tijd voor nun nieuwen uitgebracht. Hiervoor zijn hofkapel Windkracht 9, prins Rubens I en keizer Ginus (Gino Bogaert) de studio ingedoken. Met een beperkte oplage van slechts 250 stuks is dit singletje een collectors item. Bovendien is het een knipoog naar het nummertje Dokustune waarmee Izaak Boerdam in de jaren zeventig de toenmalige prins Dokus toezong. Veel wagenbouwers schreven zich zaterdagavond al in voor de optocht op carnavals dinsdag. Tegen die tijd is ook de heringerichte Cloosterstraat weer open voor de stoet. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement