Peter Berrevoets in één van zijn drie souvenirshops in Renesse. Tot zaterdag was hij open. Vanaf morgen is hij voor onbepaalde tijd dicht. Met zijn huurbaas (,,Ik heb gelukkig een heel schappelijke huurbaas") heeft hij een huurprijsverlaging kunnen afspreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Berrevoets in één van zijn drie souvenirshops in Renesse. Tot zaterdag was hij open. Vanaf morgen is hij voor onbepaalde tijd dicht. Met zijn huurbaas (,,Ik heb gelukkig een heel schappelijke huurbaas") heeft hij een huurprijsverlaging kunnen afspreken. © Ernesta Verburg

Het is rustiger aan de kust. Maar nog lang niet rustig genoeg, vinden veel Zeeuwen

Blijf weg uit Zeeland! De oproep die de Veiligheidsregio gisteren deed lijkt effect te hebben. Het is rustiger dan anders, merken ondernemers. Toch is het nog altijd veel te druk, vinden veel Zeeuwen. De Zierikzeese Jacqueline van Overveld haalt in rap tempo handtekeningen binnen met haar petitie ‘Zeeland op slot'. 

Ze heeft een schoonvader die besmet in het ziekenhuis ligt en een zoon die uit voorzorg in quarantaine zit. Voor Van Overveld is het onbegrijpelijk dat ze nog altijd Duitse en Belgische kentekenplaten ziet. ,,Het komt steeds dichterbij. We hebben hier gelukkig nog zeer weinig besmettingen. Laten we dat alsjeblieft zo houden.” Wat haar betreft worden niet alleen gasten uit het buitenland maar ook mensen uit andere provincies geweerd. Met controles bij alle toegangswegen. Kom je hier niet om te werken, kom dan maar even niet. Dat heeft economisch consequenties. ,,Maar dat heeft ziek zijn ook.”