Volledig scherm
Ondertekening huurovereenkomst Nieuwstraat-Zuid door vlnr wethouder Frank van Hulle, algemeen directeur Zeeuwse Gronden Jan van Blarikom en financieel directeur Henk Haak. © Harmen Van Der Werf

Het is rond: Zeeuwse Gronden naar Nieuwstraat-Zuid in Terneuzen, met ook El Cantina

TERNEUZEN - Wie goedkoop en vaak ook lekker wil eten, moet straks aan de Nieuwstraat-Zuid in Terneuzen zijn. Maatschappelijk restaurant El Cantina krijgt er een nieuw onderkomen.

Niet alleen El Cantina, nu nog gevestigd aan Achter de Kerk in de Terneuzense binnenstad, verkast naar de Nieuwstraat-Zuid. Ook het kantoor van Zeeuwse Gronden gaat erheen en er komen spreekkamers voor behandelaars van de instelling voor psychiatrische zorg. Zeeuwse Gronden laat daarmee een gat achter aan de Axelsestraat, op een plek waar al veel leegstand is.

,,Met zo'n dertig medewerkers zit het propvol aan de Axelsestraat", verklaarde algemeen directeur Jan van Blarikom de stap. Hij tekende woensdag met financieel directeur Henk Haak en wethouder Frank van Hulle het contract voor de Nieuwstraat-Zuid. Tien huurwoningen van Clavis komen boven het onderkomen van Zeeuwse Gronden.

Het sloopwerk aan de Nieuwstraat-Zuid is zo als goed klaar. Bodemonderzoek en mogelijk sanering moeten nog gebeuren. In april moet de bouw beginnen. Oplevering is tweede kwartaal 2021 gepland.

Volledig scherm
Samenwerking gemeente Terneuzen en Zeeuwse Gronden bezegeld met gebak. © Harmen Van Der Werf