Volledig scherm
Rian de Feijter (rechts) legt in 2017 met kinderen uit Philippine bloemen bij het oorlogsmonument aan de Isabellaweg. © Camile Schelstraete

Het is officieel, Rian de Feijter kandidaat-wethouder Sluis

SLUIS - Het is officieel, het Terneuzense raadslid Rian de Feijter is kandidaat-wethouder in Sluis voor Onafhankelijk West (voorheen Lijst Babijn).

,,Een daadkrachtig bestuurder die mensen aan zich weet te binden", omschrijft Onafhankelijk West-fractievoorzitter Lia Flikweert de beoogd opvolger van de begin april, door de gemeenteraad tot opstappen gedwongen wethouder François Babijn. ,,Ik ken Rian uit verschillende besturen en weet wat ze in haar mars heeft. Haar ideeën, zoals dat we niet meer grote windturbines willen, passen ook bij ons.”

De Feijter werkte als oefentherapeut Mensendieck, is sinds 2010 raadslid voor TOP/Gemeentebelangen in Terneuzen en was tot voor kort dagelijks bestuurder van waterschap Scheldestromen. Zij woont in Axel. Ze hoeft niet te verhuizen naar Sluis, volgens Flikweert, omdat de benoeming voor drie jaar is, tot het einde van deze raadsperiode. De Feijter is 71 jaar. Flikweert vindt dat helemaal geen punt. ,,Rian bruist van de energie. En in Sluis wonen veel senioren. Dat sluit mooi aan.”

De installatie van De Feijter is in de raadsvergadering van 26 september voorzien. De Feijter was vanochtend nog niet bereikbaar voor een reactie.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement