Elly van Rij: Nu woon ik hier alleen en dit is echt veel te groot. Er zit bijna een hectare grond bij, dat kan ik niet behappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elly van Rij: Nu woon ik hier alleen en dit is echt veel te groot. Er zit bijna een hectare grond bij, dat kan ik niet behappen. © Marcelle Davidse

Het huis van Elly staat te koop: ‘Ik hoop dat hier weer leven in de brouwerij komt’

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. ‘Heerlijke herinneringen in het huis met de 9 kamers in Tholen’
  PREMIUM
  dag huis!

  ‘Heerlijke herinnerin­gen in het huis met de 9 kamers in Tholen’

  In dit herenhuis midden in Tholen-stad had Henk Nieuwenhuis de allereerste praktijk voor ‘heilgymnastiek en massage’ van het eiland Tholen. Zo noemde men in 1970 een fysiotherapiepraktijk toen hij samen met zijn vrouw Nellie het huis kocht. Zij werkte volop mee in de praktijk en verzorgde onder meer de administratie. Hun dochter Merel en zoon David groeiden op in het ruime huis. Ze logeren nog graag met hun kinderen in het huis waar ze zeer goede herinneringen aan koesteren. Henk overleed 1,5 jaar geleden en Nellie Nieuwenhuis zet het huis nu te koop. ,,Het is tijd voor een volgende stap.”