Waar jarenlang een grasveld vol hondenpoep was, staat straks De Kampanje.
Volledig scherm
Waar jarenlang een grasveld vol hondenpoep was, staat straks De Kampanje. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Het duurt niet lang meer voordat dit stukje Terneuzen weer wordt ingevuld

TERNEUZEN - Jongere Terneuzenaren zullen zich niet kunnen herinneren dat de hoek Vlooswijkstraat - Noordstraat een levendig stukje stad was. Sinds 2012 wacht het hoekje op een nieuwe invulling. Daarvoor stonden er leegstaande panden al twintig jaar te verkommeren, tot ergernis van de buurt.

Volgens makelaardij Vermeulen verloopt de verkoop van de 27 appartementen goed. Zeker de helft is al verkocht. De begane grond van het complex wordt de nieuwe locatie van de bibliotheek. Naar verwachting is De Kampanje in het tweede kwartaal 2021 klaar.

  1. Amerikaanse vlieger overleefde drie crashes
    PREMIUM

    Amerikaan­se vlieger overleefde drie crashes

    SLUIS - De 94-jarige Frances Keelan had haar koffers al klaar staan om van Chicago naar Nederland te reizen. Ze is de weduwe van een Amerikaanse vlieger uit de Tweede Wereldoorlog met een zeer opmerkelijk verhaal. Het is een van de vele persoonlijke belevenissen die beschreven staan in deel 3 van het standaardwerk Luchtoorlog boven Zeeland van Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk. Het boek zou komende maand worden gepresenteerd in het Belfort in Sluis. De bijeenkomst is vanwege de corona-crisis afgelast en dus blijft Frances noodgedwongen thuis.