Volledig scherm
Ruwe impressie van het Veerplein op 31 augustus. Waarschijnlijk zullen er geen helikopters boven de Schelde te zien zijn. © Provincie Zeeland

Herdenking Slag om de Schelde blijft toch eendaags evenement

TERNEUZEN - De herdenking van de Slag om de Schelde in Terneuzen blijft toch een eendaags evenement, op zaterdag 31 augustus. 

Enkele weken geleden kondigde het provinciebestuur aan dat er plannen waren voor uitbreiding van de herdenking naar een tweedaags evenement. Bezoekers zouden dan ook op zondag 1 september wekom zijn. Die extra dag zou 50.000 euro meer kosten.

De provincie laat nu weten dat de uitbreiding is onderzocht, maar dat een tweede dag niet haalbaar is ‘vanwege organisatorische en financiële consequenties’. 

De provincie Zeeland en de gemeente Terneuzen willen materiaal uit de bevrijdingsexposities van de ‘Start viering 75 jaar vrijheid’ ook na 31 augustus benutten. Ze willen dat doen met een langdurige tentoonstelling op meerdere plekken in Zeeland en Noord-Brabant. De komende tijd worden de plannen voor de 'reizende expositie’ verder uitgewerkt. 

Bij de herdenking is koning Willem-Alexander aanwezig, regeringsleiders van geallieerde landen zijn uitgenodigd, en er is een vlootparade. Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement