Henk Niggebrugge kwam zeventien jaar geleden in de watertoren van Oostburg wonen en creëert daar een heel eigen mozaïek-wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Niggebrugge kwam zeventien jaar geleden in de watertoren van Oostburg wonen en creëert daar een heel eigen mozaïek-wereld. © Anne Hana

Henk, de Gaudí van Oostburg, woont in de watertoren en maakt zijn huis tot één groot mozaïekkunstwerk

OOSTBURG - Henk Niggebrugge woont in de watertoren van Oostburg, maar wie zijn huis ziet, zou denken dat hij ergens in Barcelona leeft. Hij bekleedt een complete muur met mozaïek, dat hij uit porselein serviesgoed vervaardigt. ,,Mensen denken dat ik een kunstenaar ben, maar ik zie mijn werk als sinterklaassurprise.”

  1. Van voetbalpraat tot wc-bezoek; de spelers van SKNWK delen alles met interim-coach Van der Cingel
    PREMIUM

    Van voetbal­praat tot wc-be­zoek; de spelers van SKNWK delen alles met interim-coach Van der Cingel

    Teammanager Peter van der Cingel nam enkele weken geleden bij SKNWK het stokje over toen trainer Johnny van Dijke wegging. Tot volgend voetbalseizoen, dan is Johan Sulkers trainer van de club uit Nieuwerkerk. ,,Om nu zelf eindverantwoordelijke te zijn, vind ik niet zo spannend”, zei interim-coach Van der Cingel zaterdag na de 0-2-nederlaag tegen Tholense Boys, een concurrent in de strijd tegen degradatie uit de derde klasse B.
    Nieuwerkerk