Volledig scherm
© Frank Linssen

Help de eekhoorns de winter door:
Boshut Clinge doet oproep om noten te doneren

CLINGE - Menig bezitter van een notenboom in de tuin weet in deze tijd van het jaar van gekkigheid niet wat hij met alle noten aanmoet. Het Zeeuwse Landschap roept mensen op hun overschot aan walnoten, beukennootjes en hazelnoten te doneren. De eekhoorntjes bij de Boshut Clinge zijn er dol op.

De boshut, verstopt in het Clingse bos, is een populaire plek onder natuurfotografen uit binnen- en buitenland. De mezen, boomklevers, grote bonte spechten en eekhoorns zijn er van korte afstand te bespieden en te fotograferen.  Ze worden naar de verhoogde vijver gelokt met zaden en noten. Heel veel zelfs. ,,Stiekem gaan er in de winter heel veel nootjes doorheen”, vertelt Marcel Klootwijk van het Zeeuwse Landschap.

Omdat de locatie van de boshut geheim is,  is het niet de bedoeling dat mensen de noten bij de ingang van het Clingse bos neerleggen. En de beheerder van de boshut wil ze ook liever niet bij hem thuis in Hulst hebben. Afgiftepunten zijn het kantoor van het Zeeuwse Landschap in Wilhelminadorp en bezoekerscentrum Saeftinghe in Emmadorp.

Noten over? Neem contact op met Het Zeeuwse Landschap.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement