Met het doorknippen van een lint opende prinses Beatrix, geassisteerd door Anna Eleanor Roosevelt, in 2016 het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer.
Volledig scherm
Met het doorknippen van een lint opende prinses Beatrix, geassisteerd door Anna Eleanor Roosevelt, in 2016 het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer. © Johan van der Heijden

Hebben de Roosevelts wel Zeeuwse roots? ‘Het bewijs is er gewoon niet’

OUD-VOSSEMEER - Franklin Delano Roosevelt probeerde al in 1939 de mythe door te prikken. ,,Ik geloof geen woord van die Zeeland-geschiedenis”, zei de toenmalige Amerikaanse president in het Algemeen Handelsblad. ,,Ik geloof dat het allemaal een groot opgezet reclamezaakje is, dat één van jullie heeft bedacht om de toeristen van de vaste route weg te lokken.”

 1. ‘Illegaal’ het veld op - het voetbalhart wint het van de coronamaatregelen
  PREMIUM
  Reportage

  ‘Illegaal’ het veld op - het voetbal­hart wint het van de coronamaat­re­ge­len

  Ook veel Zeeuwse voetballers wachten met smart op versoepelingen van het kabinet. De coronamaatregelen schrijven voor dat spelers en speelsters tot 27 jaar mogen trainen en onderling wedstrijden mogen voetballen - maar alleen bij hun vereniging. Veel liefhebbers lappen die regels aan hun laars, want er wordt al maanden ‘illegaal’ gevoetbald in Zeeland. We namen een kijkje bij twee wedstrijden.
 1. Gratis sneltest doen? Zo regel je het
  Play

  Gratis sneltest doen? Zo regel je het

 2. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder St. George's Chapel in Windsor Castle
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder St. George's Chapel in Windsor Castle