Met het doorknippen van een lint opende prinses Beatrix, geassisteerd door Anna Eleanor Roosevelt, in 2016 het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer.
Volledig scherm
Met het doorknippen van een lint opende prinses Beatrix, geassisteerd door Anna Eleanor Roosevelt, in 2016 het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer. © Johan van der Heijden

Hebben de Roosevelts wel Zeeuwse roots? ‘Het bewijs is er gewoon niet’

OUD-VOSSEMEER - Franklin Delano Roosevelt probeerde al in 1939 de mythe door te prikken. ,,Ik geloof geen woord van die Zeeland-geschiedenis”, zei de toenmalige Amerikaanse president in het Algemeen Handelsblad. ,,Ik geloof dat het allemaal een groot opgezet reclamezaakje is, dat één van jullie heeft bedacht om de toeristen van de vaste route weg te lokken.”

  1. ‘Ik zag hoe al het groen in Zeeland werd weggemaaid, voor mij was het daarmee klaar’
    PREMIUM
    Eens een Zeeuw

    ‘Ik zag hoe al het groen in Zeeland werd weggemaaid, voor mij was het daarmee klaar’

    Tineke Maas (58) groeide op in Goes en woonde al op uiteenlopende plaatsen in Nederland. Ze is al 27 jaar verbonden aan de culturele sector en was directeur van achtereenvolgens De Lochemse Schouwburg, De Hofnar in Valkenswaard, Cool Kunst & Cultuur in Heerhugowaard, Theater Castellum in Alphen aan den Rijn en Stadstheater Zoetermeer en sinds 2018 van de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda. ,,Soms zeggen mensen dat ik iets te veel energie heb, stilzitten is niets voor mij.”