Edo koole, Ivo van der Velde, en Ewoud Verhoef brengen namens de Lionsclub Vlissingen haring bij bewoners van de Zoute Viever in Oost-Souburg. Bewoonster Ger Schipper laat het haar smaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Edo koole, Ivo van der Velde, en Ewoud Verhoef brengen namens de Lionsclub Vlissingen haring bij bewoners van de Zoute Viever in Oost-Souburg. Bewoonster Ger Schipper laat het haar smaken. © Dirk-Jan Gjeltema

Haringparty's zijn er (nog) niet, maar alternatieven wel

VLISSINGEN - Normaal is eind juni zo’n beetje de tijd van Hollandse Nieuwe én Haringparty’s. Maar voor dat laatste is het nog een beetje te vroeg, zeggen drie vaste organisatoren. Dus gingen zij op zoek naar alternatieven.

  1. Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie
    PREMIUM

    Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie

    Molenaar Adri Brasser uit Biggekerke is geen man van veel woorden. Maar hij laat van zich horen als zijn korenmolen ingebouwd dreigt te worden. De molenwieken zullen daardoor wind verliezen. Hij procedeert tot aan de Raad van State en zijn vurig pleidooi heeft succes. Nog steeds staat ‘Brassers molen’ in Biggekerke rondom vrij. De 7e en 8e generatie Brasser malen daar nu nog steeds meel en zetten Adri’s grote passie voort. Hij overlijdt op 87-jarige leeftijd aan Parkinson.