Johan van der Heijden
Volledig scherm
© Johan van der Heijden

Hangen tussen een lijnenspel in de Zak van Zuid-Beveland

KIEKDaar hangen ze, mannen van installatiebedrijf SPIE. In een bakje bij de nieuwe wintrackmasten bij Heinkenszand. Tussen Kapelle en het hoogspanningsstation naast de kerncentrale bij Borssele staan, steeds zo'n vierhonderd meter uit elkaar, inmiddels bijna vijftig sets van twee masten. 

 1. Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapelle: ‘Het was schitterend, maar ook best link’
  met video

  Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapel­le: ‘Het was schitte­rend, maar ook best link’

  Lourens Janisse wist niet wat hij zag tijdens een vistochtje maandagmorgen op de Noordzee voor de kust van Westkapelle. Vanuit het niets dook ineens een bultrug walvis op in het water. Janisse pakte meteen zijn telefoon om het dier vast te leggen. ,,Hij zwom naar ons toe, maar we waren ook wel wat angstig. Ons bootje is niet zo groot en we waren drie a vier kilometer uit de kust.”
 2. Het huis van Ella staat te koop: ‘Een fantastische plek voor een natuurliefhebber’
  PREMIUM
  dag huis!

  Het huis van Ella staat te koop: ‘Een fantasti­sche plek voor een natuurlief­heb­ber’

  OUD-SABBINGE - Ella (74) woont aan de Prins Bernhardstraat in Oud-Sabbinge. Een voordeur heeft ze niet, dus je kondigt je komst aan door het belletje aan de poort te laten klingelen. In de pruimenboom voor het keukenraam halen koolmeesjes acrobatische toeren uit en als je aan de keukentafel zit, kijk je over het akkerland en een polderdijkje waar een enkeling z’n hond uitlaat. ,,Een heerlijke plek”, vindt Ella. Toch staat haar woning te koop.