Volledig scherm
Iraanse miljonairs broers Salar (rechts) en Sasan Azimi bij hun kasteel in Aardenburg. © Peter Nicolai

Grote inval bij hotel van miljonairs Azimi in Aardenburg

AARDENBURG - Politie, gemeentewerkers en inspecteurs van de Voedsel- en Warenautoriteit zijn woensdag hotel De Elderschans in Aardenburg binnengevallen voor een controle op illegale werknemers. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De inval gebeurde rond 8.30 uur toen de hotelgasten aan het ontbijt zaten. De inspecteurs en agenten vielen het hotel met zo'n 20 man binnen, vertellen enkele hotelgasten. Volgens de Iraanse broers Azimi die het hotel beheren, waren het wel zestig mensen. "In ieder geval met overdreven veel machtsvertoon", zeggen ze tegen het Vlaamse dagblad. 

De inval was volgens de politie gericht op tewerkstelling van illegalen. Bij een eerdere controle, jaren terug, ontdekte de inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid enkele illegale werknemers. "Vandaar dat we hen opnieuw controleerden, om te zien of ze zich verbeterd hebben”, aldus een woordvoerder.

Hotel volledig doorzocht

Volledig scherm
Archief: Kasteel Elderschans © Camile Schelstraete

De controle duurde enkele uren. Het personeel is ondervraagd en het hotel werd volledig doorzocht. Er is niemand opgepakt. Volgens Salar Azimi werken er geen illegalen in het hotel en was bij de vorige controle maar één document van een Turkse werknemer niet in orde. 

De broers zijn woedend. "Dit is gewoon machtsvertoon. Pure intimidatie met de bedoeling om mensen die keihard werken te kleineren. Ze kunnen het niet verdragen dat wij in Lamborghini’s rondrijden en met helikopters vliegen. Dus proberen ze ons op een of andere manier te pakken. Maar wij hebben helemaal niets te verbergen.”

De inspectie en politie maken donderdag bekend of er overtredingen zijn vastgesteld.

Sky is the Limit

De broers Azimi zijn in België bekend door hun deelname aan het tv-programma ‘The Sky is the ­Limit’, waarin het dagelijkse leven van miljonairs wordt gevolgd. De Azimi's zijn de eerste Nederlanders in de 'real life soap'.

De twee kwamen ruim twintig jaar geleden met hun ouders als asielzoekers in Nederland terecht. Met name Salar ontwikkelde zich tot succesvol zakenman. Ze kochten kasteel Elderschans en toverden dat om tot een groot all-inclusive hotel.

In mei schonken de broers nog 110.000 euro aan NAC. Dit bedrag hadden ze als winstpremie in het vooruitzicht gesteld, mochten de club promoveren.

Lees ook
* Hoe rijk is Salar Azimi? Van asielcentrum tot kasteel