Grote brand in loods op bedrijventerrein Axel

videoAXEL - In een loods op het bedrijventerrein aan de Drieschouwen Zuid in Axel is vanmiddag rond 17.25 uur een grote uitslaande brand uitgebroken. Er waren harde knallen te horen, vermoedelijk van brandende autobanden.

De loods van het autobedrijf American Car Recycling heeft enige tijd volledig in brand gestaan. De schade is nog niet officieel vastgesteld, maar waarschijnlijk is de loods volledig uitgebrand. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

Volledig scherm
De loods van American Car Recycling staat volledig in brand. © HVZeeland

De brandweer heeft proberen te voorkomen dat het vuur over zou slaan naar naastgelegen panden. Daarvoor zijn vier blusvoertuigen, een ladderwagen en een watertankwagen ingezet. Medewerkers van het naastgelegen transportbedrijf hebben zoveel mogelijk vlakbij geparkeerde vrachtwagens in veiligheid gebracht. 

Volledig scherm
Daphne fotografeerde de rookpluim vanaf de Tractaatweg. © Daphne Geerinckx

De Veiligheidsregio Zeeland adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Een meetploeg brengt de effecten van de vrijgekomen rook in beeld. Inademen van de rook ‘is altijd ongezond’, laat de Veiligheidsregio weten in een tweet.

Even na 18.20 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Er zal geruime tijd worden nageblust. Tijdens het nablussen kan rookoverlast aanhouden. 

Volledig scherm
© HVZeeland
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement