Maarten Van de Ginste, onderhoudsstop-manager Yara Sluiskil, met op de achtergrond de ammoniakfabriek die onderhanden wordt genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Van de Ginste, onderhoudsstop-manager Yara Sluiskil, met op de achtergrond de ammoniakfabriek die onderhanden wordt genomen. © Yara Sluiskil

Groot onderhoud bij Yara Sluiskil, technische topsport in coronatijd

SLUISKIL - Van uitstel kon geen sprake zijn bij de grote onderhoudsstop van één van de twee ammoniakfabrieken bij kunstmestbedrijf Yara in Sluiskil. Die moest doorgaan, coronacrisis of niet. Wat wil je ook, mei vorig jaar begonnen al de eerste voorbereidingen.

 1. Een uitvaart met honderd mensen mag weer, maar het blijft een uitdaging: ‘Ik wil niet voor politieagentje spelen’
  PREMIUM

  Een uitvaart met honderd mensen mag weer, maar het blijft een uitdaging: ‘Ik wil niet voor politie­agen­tje spelen’

  MIDDELBURG - Afscheid nemen van een dierbare mag sinds donderdag weer met honderd in plaats van dertig mensen. Dat is fijn voor nabestaanden, maar de moeilijkheden voor mensen die werken in de uitvaartbranche worden er niet minder om. Probeer honderd mensen ‘in emotie’ maar eens te vertellen dat ze afstand van elkaar moeten bewaren bijvoorbeeld. ,,Soms zou ik wel willen dat ik mijn werk weer kan oppakken als de coronacrisis achter de rug is, maar dan realiseer ik me dat we juist nu ook waardevol kunnen zijn.”
 1. Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'
  Play

  Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'

 2. Kippenkoning Hamza wil nieuw kippenrijk stichten
  Play

  Kippenko­ning Hamza wil nieuw kippenrijk stichten