Links: De ruit linksboven waaide uit het gebouw. Rechts: de ruit kapot op straat.
Volledig scherm
Links: De ruit linksboven waaide uit het gebouw. Rechts: de ruit kapot op straat. © PZC

Groot etalageraam waait uit friettent in Terneuzen, voorgevel schuift halve meter naar voren

TERNEUZEN - Een groot etalageraam van snackbar Eeterij Othene in Terneuzen is vanochtend naar beneden gevallen door storm Dennis. Het gevaarte van zo’n 2 bij 3 meter viel kapot op straat. De kracht van de wind blies de volledige voorgevel een halve meter naar voren. Er raakte niemand gewond.   

Eigenaresse Manon Valk kreeg rond 11.00 uur een telefoontje dat de etalageruit eruit was gevallen. “De wind was er kennelijk achter geslagen en de hele ruit kwam eruit.” Gelukkig was de friettent nog dicht en raakte er niemand gewond. 

Valk: “Echt heftig. Bijna de hele voorgevel is een halve meter naar voren geschoven. Ook de andere ruiten konden eruit vallen.” Het pand bestaat bijna volledig uit glazen ruiten. De brandweer bekijkt nu of de constructie nog voldoende veilig is. Ook de gemeente is ingeschakeld en het parkeerterrein is afgezet met linten. 

Brandweermannen bekijken de constructie.
Volledig scherm
Brandweermannen bekijken de constructie. © PZC

Boom op parkoers Vestingcross

Ook bij de Vestingcross in Hulst zorgt storm Dennis voor problemen, met windstoten die oplopen tot 100 km p/u.  De wedstrijden van de mannen en de vrouwen starten een kwartier later doordat een boom over het parkoers was gevallen door de harde wind. De brandweer heeft het parkoers weer vrijgemaakt. Later kwam bij de mannencross ook nog de finishboog los, gelukkig zonder al te grote gevolgen. De renners ondervonden er geen hinder van.

Tankstation gesloten door schade aan dak

Tankstation ‘De Voetpomp’ langs A58 bij Krabbendijke werd gesloten door schade aan het dak. De brandweer rukte om 17.15 uur uit, omdat zijplaten van de overkapping dreigden los te laten. Met behulp van spanbanden zette de brandweer ze tijdelijk vast. Op een later tijdstip wordt gekeken hoe de schade hersteld kan worden. Tot die tijd is het pompterrein afgesloten voor klanten.

Tijdens storm Ciara storm had het tankstation ook al te kampen met schade aan het dak en werd de brandweer ook ingezet.

Tankstation De Voetpomp.
Volledig scherm
Tankstation De Voetpomp. © 112 Midden-Zeeland

Ferry

De Westerschelde Ferry tussen Breskens en Vlissingen vaart vanwege de storm vandaag niet. Er worden bussen ingezet. Deze vertrekken volgens de dienstregeling van de Ferry. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Dakpannen eraf in Hulst

Bij een appartementencomplex aan de IJzerenhandstraat in Hulst zijn enkele dakpannen naar beneden gewaaid. 

Brandweer in Hulst.
Volledig scherm
Brandweer in Hulst. © Lars Verbraeken

Koorkerk in Middelburg

De brandweer rukte vanochtend ook al uit voor stormschade aan de Koorkerk in Middelburg. Een stuk lood was losgeraakt in de nok van het kerkgebouw naast de Lange Jan. Enkele leistenen dakpannen waren ook losgeraakt. 

Brandweervrijwilligers van de post President Rooseveltlaan werden rond 08.55 uur opgeroepen. De brandweer heeft een rood-wit lint gespannen rondom enkele geparkeerde auto’s, maar kon verder niet veel uitvoeren.

Rond 09.20 uur zijn ze teruggekeerd naar de kazerne. Er is nog wel een kleine afzetting rondom de kerk. De gemeente zal hier dranghekken plaatsen. 

Volledig scherm
© HVZeeland

Luifel los van Stadsschuur

Ook bij de 16e-eeuwse Stadsschuur, die vroeger werk gebruikt als opslagloods, is de brandweer ingezet voor stormschade. Het ging om een stang van een luik die bij een raam was losgeraakt in een oud pand tegenover de huisartsenpraktijk. De ladderwagen van de post Stromenweg werd rond 09.45 uur opgeroepen.

Bij aankomst is een brandweerman in het bakje van de ladderwagen naar boven gegaan en heeft de stang losgehaald. Hierna kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.

Station Oost-Souburg

Rond 14.10 uur werd er bij de brandweer melding gedaan van schade bij een schoorsteen van een woning aan de Spoorstraat in Oost-Souburg. Een hoogwerker is naar de woning gestuurd. De brandweer heeft de schoorsteen ingepakt en kon daarna weer terugkeren naar de kazerne.

Later werd de brandweer opnieuw opgeroepen naar Oost-Souburg voor een grote tak die dreigde op een fietspad te vallen. Een omwonende sloeg rond 16.15 uur alarm. De ladderwagen van de brandweer rukte uit om te voorkomen dat de tak zou vallen. Bij aankomst bleek de tak moeilijk te bereiken, maar uiteindelijk wist de brandweer de tak af te zagen. Het Koopmansvoetpad, gelegen tussen Groot-Abeele en Oost-Souburg, was voor een korte tijd afgesloten tijdens de werkzaamheden van de brandweer.

  1. Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwedstrijd
    PREMIUM
    VIDEO

    Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwed­strijd

    KATS - ,,Ik vond die Feyenoord-tekenwedstrijd gelijk een hartstikke leuk idee”, zegt Matty Verkamman over de actie van de Kapelse wethouder Jon Herselman. De sportjournalist/schrijver/uitgever besloot ook een duit in het prijzenzakje te doen. Hij stelde een speciale editie van het binnenkort te verschijnen boek over de Europa Cup 1-finale van Feyenoord beschikbaar. Compleet met retro-shirt en handtekening van een speler naar keuze.