Volledig scherm
Voorbeeld van een wilgenhut in het Brabantse Sint Hubert, geopend in 2017. © Ed van Alem

Groenere pleinen voor vijf Zeeuws-Vlaamse basisscholen

TERNEUZEN - Het is een mooi begin om schoolpleinen groener en speelser te maken, bij vijf Zeeuws-Vlaamse basisscholen worden de komende tijd wilgenhutten opgetrokken.

De primeur is weggelegd voor basisschool Moerschans in Hulst. Kinderen gaan daar maandagochtend aan de slag om de eerste wilgenhut te bouwen. Natuur & Zo, het Zeeuws-Vlaamse centrum voor natuur- en milieu-educatie, heeft het initiatief genomen en steekt een hand toe. Chemiebedrijf Dow in Terneuzen draagt financieel bij.

De andere scholen waarvan de pleinen zullen worden verrijkt met hutten gemaakt van wilgentenen, zijn: de Sint-Jozefschool in Nieuw Namen, De Parel in de Terneuzense wijk Othene, De Vlaswiek in Koewacht en Sint Jozef in Eede. Zij zijn de tweede helft van deze maand en in januari aan de beurt.

Natuur & Zo heeft van vergroening van schoolpleinen, in samenspraak met de scholen, een actiepunt gemaakt. Wilgenhutten, ook nog gemaakt met oude vlechttechnieken, voegen iets toe voor de natuur en kinderen er zich in uitleven. Ze zijn als speelattributen weer eens wat anders.