Presentatie mega-investering Ineos in Antwerpen januari dit jaar, met vlnr voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois, Ineos-topman Sir Jim Ratcliffe en Antwerps burgemeester Bart De Wever.
Volledig scherm
Presentatie mega-investering Ineos in Antwerpen januari dit jaar, met vlnr voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois, Ineos-topman Sir Jim Ratcliffe en Antwerps burgemeester Bart De Wever. © BELGA

Groen licht voor mega-investering chemieconcern Ineos in Antwerpen

ANTWERPEN - Chemieconcern Ineos kan aan de slag in het Antwerps havengebied met de bouw van een nieuwe plasticfabriek en ethaankraker.

De provincie Antwerpen heeft vergunning verleend voor het kappen van 48 hectare bos. Ineos herplant volgens de provincie voldoende bomen elders. Ruim vierhonderd bezwaarschriften waren ingediend. De investering van Ineos in Antwerpen bedraagt ruim drie miljard euro, de grootste in de Europese chemie in ruim twintig jaar. De kraker zal draaien op Amerikaans schaliegas.

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.