Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Groen licht voor bouw nieuwe Aldi in Hulst

HULST - De bouw van de nieuwe Aldi aan het Stationsplein in Hulst start voor het eind van het jaar. Alle hobbels voor de komst van de  supermarkt zijn nu genomen. 

De Duitse budgetketen had eigenlijk al in 2017 op de nieuwe stek moeten zitten, maar bezwaarprocedures en een gewijzigd bouwplan werkten vertragend. Nu de bezwaren zijn weerlegd en alle vergunningen definitief zijn, kan Aldi eindelijk van start. 

De vertraging zorgde er wel voor dat 'de grootste Aldi van Nederland' aan Hulst voorbij is gegaan, de eerste winkel van dit volume staat nu ergens anders. ,,Maar Hulst krijgt wel ons modernste winkelconcept, met veel ruimte voor vers, een eigentijdse presentatie van diepvriesproducten en een broodafdeling waar zelf brood wordt gebakken", zegt Raimond van Os, projectontwikkelaar van Aldi. ,,Het nieuwe pand wordt ook uitgerust met een duurzaam warmte-terugwinsysteem. Met de warmte die de koel- en vriesinstallaties genereren, wordt de winkel op temperatuur gehouden." 

De huidige Aldi-vestiging in Hulst zit nu nog ingeklemd tussen de Jumbo en de Karwei op het BACK-terrein. Het nieuwe pand, met een winkeloppervlak van 1600 vierkante meter, komt slechts tweehonderd meter verder, tussen garage Van der Poel en de Albert Heijn. Op dit terrein staat nu ook nog een woning en een magazijn, die worden gesloopt. ,,Het huidige parkeerterrein bij de Albert Heijn wordt samengevoegd met nieuwe parkeerplaatsen bij de Aldi, zodat Hulst er meer gratis parkeergelegenheid bij krijgt", zegt Gerald Kas van Omega Projectontwikkeling, die samen met Aldi optrekt.
Na het vertrek van de Aldi zal woonwinkel Jysk in dat pand trekken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement