Graauwrock for Specials 2019, met optreden VOF De Kunst.
Volledig scherm
Graauwrock for Specials 2019, met optreden VOF De Kunst. © Boaz Timmermans

Graauwrock gaat dit jaar niet door, vanwege coronavirus-uitbraak

GRAAUW - Graauwrock en Graauwrock for Specials op het sportpark van VV Graauw gaan dit jaar niet door. De organisatie heeft dit vanavond besloten na de bekendmaking van extra maatregelen van het kabinet om de coronavirus-uitbraak in te dammen.

In een verklaring laat Stichting Graauwrock weten: ‘Vanwege de nieuwe maatregelen van de regering, waaronder het verbod op evenementen tot 1 juni 2020, gaan GraauwRock for Specials en GraauwRock, op respectievelijk 20 en 21 mei 2020 niet door. De gezondheid en veiligheid van de bezoekers, bands, crew en vrijwilligers en alle andere vele betrokkenen gaat boven alles en heeft - altijd - onze hoogste prioriteit’.

Begrip voor regeringsbeslissing

En verder: ‘We hebben begrip voor de beslissing van de regering, want de situatie vraagt om zulke beslissingen. We hebben ongelofelijk veel respect voor de mensen die de samenleving op dit moment op de been houden en we vragen jullie dan ook dringend om de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Alleen hiermee kunnen we samen deze situatie ombuigen’.

De organisatie beraadt zich er nog op hoe om te gaan met al verkochte tickets. ‘We zullen de komende dagen alle opties betreffende entreetickets bekijken en dit wordt later gecommuniceerd. Het nieuws is bij ons ook nog maar vers binnen, dus hiervoor vragen we jullie begrip', aldus de Stichting Graauwrock.