Volledig scherm
Pottenbakster Martine Nauts uit Temse bezig met het draaien van een schaaltje. © Peter Nicolai

Graauw weer weekend kleurrijk kunstdorp

GRAAUW - Zo'n tweeduizend liefhebbers overspoelden afgelopen weekeinde Graauw. Ze vergaapten zich aan een gevarieerd aanbod kunstuitingen van zo’n 125 deelnemers.

Met presentaties en workshops op diverse locaties zette Graauw zich als kunstdorp stevig op de kaart. ,,Plezier hebben, fouten maken maar je wel met hart en ziel inzetten voor je hobby.” Martine Nauts (59) uit het Belgische Temse deelde haar passie voor keramiek. Ze zette zich in de theetuin van Rita Jaberg, één van de organisatoren van de artistieke markt, direct achter de pottenbakkersdraaischijf. In geuren en kleuren legde ze de techniek uit. ,,De kunst in het begin is de bol klei mooi in het midden van de schijf te centreren. Daarna kun je dan verder je fantasie aanwenden en spelen met de klei.”

Mijmeren

In de minibioscoop in de garage van de theetuin draaide een slow movie over het Saeftinghegebied. Fotografe Kim Pattiruhu en muzikant Niek van Hulten uit Tilburg lieten door het mengen van beeld en geluid de kijkers genieten, mijmeren, staren en zich vooral meetrekken in verwondering. Plaatselijk kunstenaar Martijn Kips had zijn schilderijen buiten rond zijn woning opgehangen. ,,Zo vloeien kunst en natuur in elkaar over.”

Quote

Plezier hebben, fouten maken maar je wel met hart en ziel inzetten voor je hobby

Martine Nauts, Pottenbakster

De kunstroute Graauw bundelde voor het eerst de krachten met de Cultuurroute Hulst. Stichtingen en verenigingen kregen hierbij een podium en konden met muziek,dans, theater, beeldende kunst en een infomarkt hun zichtbaarheid en naamsbekendheid vergroten. Enkele deelnemers, zoals De Ketchupfabriek, kwamen met eigen gebakken lekkernijen voor de dag. Immers, iets lekkers bakken, is al een kunst op zich.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement