Volledig scherm
De verbrede Tractaatweg. © Boaz Timmermans

Goede aansluiting Tractaatweg bij Zelzate laat nog jaren op zich wachten

WESTDORPE - De Tractaatweg (Terneuzen-Zelzate) mag dan in een recordtijd verbreed zijn, een goede aansluiting op de R4 bij Zelzate laat nog jaren op zich wachten.

De Vlaamse overheid is van plan de hele R4 Zelzate-Gent om te bouwen tot snelweg zonder verkeerslichten. De voorbereiding kost veel tijd, omdat het de bedoeling is een privébedrijf in te schakelen voor het ontwerp, de bouw, de financiering en dertigjarig onderhoud. 

De verwachting is dat eind 2021 de eerste werkzaamheden beginnen, aldus een woordvoerder van De Werkvennootschap die het miljoenenproject voor de Vlaamse overheid begeleidt. Of Zelzate als eerste aan de beurt is, is nog onbekend. De verbouwing van de R4 zal zeker vijf jaar duren.

De Tractaatweg BV, provinciaal opdrachtgever voor de verbreding van de Tractaatweg, viert zaterdag alvast wel feest: ‘de Tractaatweg Tracteert'. De Tractaatiebus, een oude Engelse dubbeldekker, staat van 12.00 tot 15.00 uur op de Markt in Axel en van 16.00 tot 18.00 uur bij De Kirke in Westdorpe met hapjes, drankjes en singer-songwriter Stan Bor.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement