Landschapsarcheoloog Jan Trachet verkent vanaf de fiets het landschap van de Zwinstreek, op basis van de kaart van Pourbus uit 1571.
Volledig scherm
Landschapsarcheoloog Jan Trachet verkent vanaf de fiets het landschap van de Zwinstreek, op basis van de kaart van Pourbus uit 1571. © Boaz Timmermans

Gentse archeoloog zoekt gastgezinnen in West-Zeeuws-Vlaanderen

BRESKENS - De Gentse archeoloog Jan Trachet springt eind september opnieuw op de fiets om de Zwinstreek te doorkruisen. De onderzoeker wil dit keer het gebied tussen Aardenburg, Biervliet, Breskens en Cadzand verkennen. Daarvoor zoekt hij slaapplaatsen waar hij ook een lezing mag houden over zijn onderzoek.

0 reacties

 1. Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie
  PREMIUM

  Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie

  Molenaar Adri Brasser uit Biggekerke is geen man van veel woorden. Maar hij laat van zich horen als zijn korenmolen ingebouwd dreigt te worden. De molenwieken zullen daardoor wind verliezen. Hij procedeert tot aan de Raad van State en zijn vurig pleidooi heeft succes. Nog steeds staat ‘Brassers molen’ in Biggekerke rondom vrij. De 7e en 8e generatie Brasser malen daar nu nog steeds meel en zetten Adri’s grote passie voort. Hij overlijdt op 87-jarige leeftijd aan Parkinson.
 2. Verdiensten parkeren Veerse Dam te gering voor extreme huurverhoging. ‘Niet tegen elke prijs’
  PREMIUM

  Verdien­sten parkeren Veerse Dam te gering voor extreme huurverho­ging. ‘Niet tegen elke prijs’

  VROUWENPOLDER - De gemeenten Noord-Beveland en Veere ‘verdienen’ jaarlijks ruim drie ton aan het betaald parkeren op de Veerse Dam. Daarmee blijkt dat die terreinen in de verste verte niet voor een half miljoen euro kunnen worden verhuurd, zoals het Rijksvastgoedbedrijf wil. Vooral ook omdat dat ‘verdiende geld’ nodig is voor onderhoud van de stranden en andere toeristische voorzieningen.