Een bijzonder schouwspel in de basiliek van Hulst. Manon van den Nouland (35) uit Leiden bedient de bodemradar en loopt in rechte lijnen, terwijl Jan de Kort (l) en Honoré Rottier het proces bekijken.
Volledig scherm
Een bijzonder schouwspel in de basiliek van Hulst. Manon van den Nouland (35) uit Leiden bedient de bodemradar en loopt in rechte lijnen, terwijl Jan de Kort (l) en Honoré Rottier het proces bekijken. © Anne Hana

Gemist? Wat zit er ónder de basiliek in Hulst? | Mooie auto's kijken in Vlissingen

Het Zeeuwse nieuws van vandaag gemist? Geen probleem. We zetten hier de belangrijkste artikelen van zondag 13 februari voor u op een rij.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.