Volledig scherm
Het Vermeerplein in Clinge. © Sheila van Doorsselaer

Gemeente gaat woningbehoefte Clinge peilen

CLINGE - Voor de invulling van het Vermeerplein in Clinge, wil de gemeente Hulst de woningbehoefte onder Clingenaren peilen. Zo kunnen mogelijk (meer) starterswoningen worden gebouwd.

Hulst en corporatie Woongoed gaan samen het Vermeerplein ontwikkelen. Er is plaats voor minimaal twaalf en maximaal veertien huizen. Woongoed neemt een aantal huurwoningen voor rekening, de rest van de kavels gaat Hulst uitgeven in de koopsector. 

Stem

PvdA’er Joris Weemaes vroeg zich in de commissievergadering Ruimte dinsdagavond af waarom de precieze invulling van het plein nog steeds open ligt. ,,Komen er nu twaalf, dertien of veertien huizen?” Volgens wethouder Jean-Paul hebben de bewoners van Clinge daar een stem in. ,,We gaan de woningbehoefte peilen op het dorp. Als blijkt dat er grote behoefte is aan starterswoningen, dan kiezen we voor meer geschakelde woningen voor starters in plaats van twee-onder-een-kapwoningen.” 

Wachtlijst

Hageman voorziet dat de uitgifte van de kavels snel zal gaan. ,,We hebben een wachtlijst van twintig mensen die graag in Clinge willen wonen.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement