Volledig scherm
Het dorpspontje in Sluiskil (archiefbeeld) © Peter Nicolai

Geld uit ANWB-fonds voor drie Zeeuwse initiatieven

VLISSINGEN - Het dorpspontje in Sluiskil, de stichting Siloah en de Stichting Schoolbus Zonnemaire ontvangen dit jaar bijdragen van het ANWB-fonds. Er waren in totaal zes genomineerde projecten in Zeeland waarop door ANWB-leden gestemd kon worden. Dat heeft het ANWB-fonds bekendgemaakt.

• Siloah Zeeland zamelt geld in om vervoer te financieren voor woonlocaties met mensen met verstandelijke beperking. De stichting krijgt €5.000. 

• De Stichting dorpspontje Sluiskil werkt aan het garanderen van de veilige overtocht van voornamelijk scholieren over het kanaal van Gent naar Terneuzen  en ontvangt €3750.

• De Stichting Schoolbus Zonnemaire wil door het verdwijnen van de basisschool en leefbaarheid op het dorp een elektrische 'Schoolbus' laten rijden voor onder meer leerlingenvervoer. Voor dat initiatief is €2500 beschikbaar.

Ter gelegenheid van het 135-jarig bestaan van de ANWB heeft de bond een bedrag van €135.000 beschikbaar gesteld voor maatschappelijke projecten in Nederland. De projecten moesten een relatie hebben met één van de drie thema’s: duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid. Uit de 300 ingezonden projecten zijn er 55 genomineerd, verspreid over het land. Het was daarna aan de ANWB-leden om te bepalen welke initiatieven een financiële bijdrage verdienen. De afgelopen maand is er volop gestemd.