Geintje van Danny Vera loopt uit de hand: Koningsbrug stroomt vol met 2000 toeschouwers

videoMIDDELBURG - Het begon als een geintje: wat liedjes spelen op de plek waar zijn ouders vroeger een bloemenkiosk hadden. Maar het solo-optreden van Dany Vera op de Koningsbrug in Middelburg trok zondagmiddag veel meer mensen dan verwacht. 

Zo'n 2000 mensen waren afgekomen op gratis concert, dat onderdeel vormde van de Stadsfeesten Middelburg. Tot ver op de Turfkaai stonden mensen te luisteren naar de zanger.

,,Het begon als een geintje maar uh...het zijn wel echt heel veel mensen met die bruggen en shit. Volgend jaar doen we het nog een keer en dan bouwen we een echt podium!” Het concert is op de plek waar zijn ouders tientallen jaren een bloemenkiosk hadden. ,,Zo veel klanten hebben mijn ouders nooit gehad. Ja misschien in al die jaren bij elkaar.”

Tekst gaat verder onder video

Het optreden duurde van 14.00 tot 15.00 uur. Daarna traden Jack & Daniels (Paskal Jakobsen en Bas Kennis van Bløf) op voor de deur van Hard & Ziel, het eetcafé van Jakobsen, iets verderop aan de Turfkaai. Dat trok honderden bezoekers die na het optreden van Danny Vera doorliepen naar Hard & Ziel. Daardoor was ook de Turfkaai een tijd afgesloten voor het verkeer.

Danny Vera geniet momenteel vooral bekendheid door zijn hit Roller Coaster, waarmee hij inmiddels zeven weken in de Nederlandse Top 40 staat. Dat nummer speelde hij uiteraard ook. En hij sloot af met de belofte volgend jaar terug te keren op dezelfde plek. ,,Daar mogen jullie me aan houden.”

Volledig scherm
Honderden mensen op de Koningsbrug © Rolf Bosboom
Volledig scherm
Danny Vera op de Koningsbrug. © PZC
Volledig scherm
Honderden mensen op de Koningsbrug. © Rolf Bosboom
  1. 19 september: 75 jaar bevrijding in Westdorpe

    19 september: 75 jaar bevrijding in Westdorpe

    Op 19 september wordt de bevrijding van Westdorpe in 1944 is Westdorpe herdacht. Samen met de leerlingen van groep 5 tot en met 8 van basisschool de Kreeke wordt stil gestaan bij deze dag. De leerlingen komen rond 14.00 uur naar “de Kirke”waar ze onder andere in het museum uitleg krijgen over de oorlogsjaren in Westdorpe. Rond de klok van 14.40 uur zal men gezamenlijk de bevrijding herdenken rond het oorlogsmonument op de begraafplaats. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. De herdenking wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. De Mariakapel in “de Kirke”is die middag ook het open.
  2. 5 oktober: Britse bluesgitarist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen

    5 oktober: Britse bluesgita­rist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen

    Op zaterdag 5 oktober speelt de Britse bluesgitarist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen. Al meer dan vijftien jaar maakt deze blueslegende op overtuigende wijze furore in de Europese bluesscene. Hoewel Bryant diepe wortels in de blues heeft, laat hij zich niet beperken door de grenzen van het genre. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot een singer-songwriter die zijn heftige gitaaruitbarstingen handig combineert met subtiele emotionele ontboezemingen. De aanvang van het optreden is om 20.30 uur en kaarten zijn te verkrijgen via de website van Porgy en Bess: www.porgyenbess.nl.