Volledig scherm
© HVZeeland

Geen treinverkeer tussen Vlissingen en Kruiningen-Yerseke. Tientallen mensen gestrand in Goes

GOES - Tussen Vlissingen en Kruiningen-Yerseke rijden momenteel geen treinen. De reden is een aanrijding tussen een man en een goederentrein op het station in Goes. Volgens omstanders is de man voor de trein gesprongen.

Door een aanrijding met een persoon op het station in Goes rijden er geen treinen tussen Vlissingen en Kruiningen-Yerseke. De stremming duurt naar verwachting tot 22.30 uur. De NS zet bussen in. De extra reistijd is meer dan een uur. Op het station zijn tientallen mensen gestrand.

Het ongeval gebeurde rond kwart over zeven. 

De spreekt van een aanrijding tussen een persoon en een goederentrein. De politie Zeeland/west-Brabant bevestigde vanavond dat de persoon is overleden. De goederentrein staat stil op het station in verband met onderzoek. De NS heeft snelbussen ingezet tussen Middelburg, Goes en Kruiningen-Yerseke. Er rijden taxibusjes tussen Goes en Kapelle-Biezelinge en tussen Middelburg en Arnemuiden.

Heftig

Bij het station staat een heel bataljon politiewagens, busjes van spoorbeheerder ProRail en ook een busje van de brandweer.  Ook is de Marechaussee erbij gekomen om de politie te assisteren. In stationsrestauratie De Huiskamer voeren agenten gesprekken met ooggetuigen. De ooggetuigen zijn hevig geëmotioneerd. 

Buiten het station staan tientallen mensen te wachten tot ze verder kunnen. Ze scrollen door hun telefoon of bellen zuchtend met het thuisfront. ,,Geen idee hoe lang dit gaat duren... Nee, we weten niks... Ja, dan bel ik... Doei.” Joël stopt zijn telefoon weer in zijn zak. Hij moet nog helemaal naar Hulst, een rit die normaal al anderhalf uur duurt. ,,Maar zelfs de bussen rijden niet.”

Volledig scherm
© Wendy Wagenmakers

Een busje van ProRail Incidentenbestrijding arriveert met piepende banden. Joël kijkt zijn maatje aan. ,,Dit gaat echt nog wel even duren. Kan ik eventueel bij jou blijven pitten?”
Een vrouw komt uit de stationsrestauratie en trekt het rood-lint omhoog om er met haar rolkoffer doorheen te kunnen. Ze blaast even flink uit. ,,Dat was niet niks wat ik net heb meegemaakt”, zegt ze met west-Brabants accent. ,,Zo stond-ie naast me en zo lag-ie onder de trein. Ik had al wel gezien dat hij helemaal in zichzelf gekeerd was. Maar toen hij sprong, keek ik gelukkig net de andere kant op.” Ze zwijgt even. ,,En nu wil ik naar huis.”

SOS-knop

Het station is afgezet met rood-witte linten. Bij de uitgang aan de zijde van de bussen vraagt een jongen aan een agent hoe lang het nog duurt. Ze weet het niet. De jongen kijkt op zijn telefoon. ,,Kwart voor negen. Dat betekent dat ik hier al twee uur sta.”

De jonge Roosendaler was erbij toen het ongeluk gebeurde. ,,Ik heb de aanrijding zelf niet zien gebeuren, omdat ik net even in mijn tas aan het rommelen was. Maar ik hoorde hoe de goederentrein vol op de rem ging. En daarna zo’n doffe klap. Mensen barstten in huilen uit. De man naast mij hield zijn handen voor zijn gezicht. Ik weet niet precies waarom, maar ik stapte naar voren om te zien wat er gebeurd was.”

De jongen vertelt dat hij de SOS-knop op het perron in drukte en direct een vrouw aan de lijn kreeg. Welk perron, vroeg ze nadat ik het verteld had, en of er nog ambulance nodig was. Later vroegen agenten of ik hulp nodig had. Nee, zei ik, dank je wel. Ga die andere mensen maar helpen.”

Volledig scherm
© Wendy Wagenmakers
Volledig scherm
© Wendy Wagenmakers