De Nederlandse ambulance voor de slagboom van de Liefkenshoektunnel bij Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse ambulance voor de slagboom van de Liefkenshoektunnel bij Antwerpen. © Martijn Hendriks / ADR

Geen spoed? Dan gewoon tol betalen in Liefkenshoek

TERNEUZEN - Nederlandse hulpdiensten zouden er wijs aan doen in de Liefkenshoektunnel in Antwerpen altijd zwaailichten aan te zetten. Niet-spoedeisende hulpdiensten moeten er namelijk gewoon tol betalen.

Een Nederlandse ambulance die zaterdagavond een coronapatiënt naar ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen vervoerde, liep vertraging op bij de tolpoortjes omdat deze, gewoon als iedereen, zes euro tol moest betalen. Cash werd niet geaccepteerd, vanwege coronabeleid. Pas nadat een chauffeur zijn persoonlijke pinpas vond, kon de route worden voortgezet. De niet-spoedeisende rit liep twintig minuten vertraging op.

,,Normaal bij ons is dat prioritaire hulpdiensten ongehinderd kunnen passeren, alleen was dat bij deze ambulance niet het geval”, legt Marc Persoon, algemeen manager van de Liefkenshoektunnel uit. ,,Deze ambulance voerde geen blauwe zwaailichten en dan geldt bij ons dat er gewoon betaald moet worden.”

Meldkamer

Volgens Persoon is er zaterdagavond een en ander misgegaan. 

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.