Volledig scherm
© Thinkstock

Geen inhaalverbod tussen Terhole en Kuitaart

KUITAART - De provincie is niet van zins een inhaalverbod in te stellen op de provinciale weg N689 tussen Kuitaart en Terhole. Robert Asselman ziet dat als de oplossing voor de onveilige weg, maar het gaat niet gebeuren.

Asselman trok vorige week aan de bel. Voor de zoveelste keer was een vrachtwagen in de berm en bijna op het fietspad geraakt. Levensgevaarlijk, aldus de voorzitter van de dorpsraad van Kloosterzande. Een inhaalverbod op de tachtigkilometerweg zou volgens hem een uitkomst zijn. Een woordvoerster van de provincie spreekt dat tegen. "Inhalen is er niet per definitie de oorzaak van dat auto's in de berm raken. Vaker is dit het gevolg van te hard rijden of afleiding door smartphones." Het diepe bandenspoor dat de vrachtwagen vorige week achterliet, is hersteld, zegt ze verder.

Dát zich op de weg geregeld onveilige situaties voordoen, weten ze in het provinciehuis wel. De afgelopen jaren gebeurden er zestien ongevallen, met twee doden tot gevolg. "De weg moet op termijn zeker aangepakt worden, maar dat kan niet op korte termijn." Het aanpakken van de weg kost 'al snel miljoenen'. "De prioriteiten liggen elders. Het geld is beperkt en op basis van cijfers is de N689 niet onveiliger dan vergelijkbare wegen in Zeeland." 

De provincie nodigt Asselman uit voor een gesprek. Hij zei vorige week namens meerdere dorpsraden te spreken. De dorpsraad van Hengstdijk meldt deze krant zich van die uitspraak te distantiëren. 

Volledig scherm
De Hulsterweg tussen Kuitaart en Ter Hole. © Google Maps