Volledig scherm
Elise, Pepijn en Ilse in de aula van de UvA voor het begin van de SlimmerIQuiz © De Nobelhorst.

Geen gouden iPad maar wel een ervaring rijker na quiz voor slimme kinderen

AMSTERDAM - Pepijn Snoeck, Elise van der Heijden en Ilse Van den Branden (alledrie 11) van basisschool De Nobelhorst in Hulst hebben de zestiende plaats gehaald bij de landelijke SlimmerIQuiz in de Universiteit van Amsterdam.

Alleen de allerslimste basisscholieren mogen meedoen aan de jaarlijkse quiz van Mensa, de vereniging voor mensen met een bovengemiddelde intelligentie. De Hulstenaartjes kwamen onlangs wel als Zeeuwse winnaars uit de bus. De opdrachten waren zeer pittig. Zo moesten ze bijvoorbeeld van een reep papier een octahedron vouwen. Een wat? Een veelvlak met acht vlakken, twaalf randen en zes hoekpunten (met dank aan Google). Belangrijk was dat ze als team samenwerkten.

Goodiebag

De hoofdprijs, een gouden iPad, ging aan hun neus voorbij, maar ze kwamen naar huis met een unieke ervaring én een goodiebag (vol tijdschriften, spelletjes en wat creatieve spulletjes) rijker.

Hun juf Jessie van den Branden, die het trio lesgeeft in hun Level-groep op school voor begaafde leerlingen, weet het al zeker. ,,Volgend jaar doen we weer mee met onze school.”