Frituur Chevy's krijgt nieuwe eigenaar
HULST - Remco de Koeijer (39) heeft na negentien jaar zijn frituur Chevy’s in Hulst verkocht. “Ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan, maar ben nu toe aan een nieuwe uitdaging.”
Remco de Koeijer groeide op in de horeca. Zijn ouders hadden een café-restaurant. “We hoorden her en der dat er vraag was naar een goed frituur in Hulst. Met de hulp van familie en kennissen hebben we de oude viswinkel aan de Gentsepoort verbouwd tot frituur”, vertelt hij. “Ik was twintig en kreeg de kans om dit te doen, dus ik heb de uitdaging met beide handen aangegrepen.” Op dat moment waren er nog zeven andere frituren in Hulst. Om op te vallen, werden de muren van Chevy’s geel geschilderd. “Ondanks dat we daar een vergunning voor kregen van de gemeente, was het achteraf gezien toch iets té en is de gele kleur overgeschilderd.”
Kick
Voor De Koeijer zijn de jaren voorbijgevlogen. “Ik had niet verwacht dat ik er negentien jaar zou zitten. In al die jaren hebben we flink wat gemoderniseerd, zo is er een groot terras bijgekomen. Het geeft een kick om zo’n zaak, met de hulp van enthousiaste medewerkers, vanaf nul op te bouwen.” Nu Chevy’s op zijn top zit en De Koeijer veertig wordt, wil hij zijn horizon verbreden. “Ik heb lange dagen gemaakt en wil de tijd die ik een beetje gemist heb met mijn vriendin inhalen. Zij heeft altijd achter me gestaan. Ik weet nog niet wat de toekomst zal brengen, ik ga er blanco in.”
Kwaliteit
De Koeijer is nu al zo’n drie weken bezig om de nieuwe eigenaren te helpen opstarten. “Natuurlijk is het niet makkelijk om te staan toekijken. Maar er zijn al klanten geweest die zeiden: ‘Als ze het zo blijven doen, dan komt het goed.’ Dat geeft mij een goed gevoel om de zaak aan hen over te laten.” De naam Chevy’s blijft overigens en de nieuwe eigenaren werken met dezelfde producten. “Je kan overal frikadellen eten, daarom is het belangrijk om kwaliteit te leveren. Ik hoop dat mensen zelf gaan kijken en zullen proeven dat de kwaliteit nog steeds hetzelfde is.”
Goede werksfeer
De Koeijer zal zelf ook zeker eens een frietje gaan eten op het terras. Al eet hij zelf weinig friet. Wat hij vooral gaat missen, is het goede contact met klanten en medewerkers. “Voor mij was een goede werksfeer belangrijk. Ik werkte vooral met jonge mensen en zei altijd: ‘Ik ben niet je baas, ik ben je werkgever.’ Ik zette net zo goed de vuilniszakken buiten als zij. Een van mijn eerste medewerkers heeft nu een eigen bedrijf, dat vind ik leuk om te zien. Het is fijn als mensen ook echt iets leren bij je.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Groen op vakantie: De Meerpaal in Zoutelande is een duurzame koploper
Vakantiepark De Meerpaal uit Zoutelande is op het gebied van duurzaamheid en sociaal beleid zo goed bezig dat het vrijdag de Groene Pluim kreeg. Wethouder Marcel Steketee (HVV, toerisme) gaf daarbij grote complimenten aan het bedrijf.Zoutelande -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
PREMIUM
Jacky heeft geen idee wat ze doet als het water komt: ‘Dit kun je je niet voorstellen. Het is te groot’
Jacky (72) en René (71) de Muijnck uit Middelburg proberen het zich voor te stellen. Wat zij zullen doen als er een watersnoodramp komt. Het dakraam door en over hun zonnepanelen heen naar boven klauteren? ,,Het is eigenlijk niet te bevatten wat je zou doen", constateert Jacky. ,,Dit kun je je niet voorstellen. Het is te groot.”Middelburg, Ouwerkerk -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking.
-
Milan Vader eindigt net buiten de top 20 in Coppi e Bartali
Wielrenner Milan Vader is net buiten de top 20 geëindigd in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De Middelburger van Jumbo-Visma sloot de Italiaanse rittenkoers zaterdag af als 21ste.Middelburg -
-
-
PREMIUM
Marlou van Beek officieel benoemd als nieuwe wethouder in Sluis
Marlou van Beek is donderdagavond officieel benoemd als wethouder van de gemeente Sluis. De inwoner van Sint Anna Ter Muiden is de opvolger van Jack Werkman, die burgemeester wordt van de Friese gemeente Ooststellingwerf.Sluis -
PREMIUM
Schuifelend op zoek naar dat ene mooie kopje of beeldje: de vlooienmarkt in Goes is in trek
Een lang lint van mensen schuifelt langs de kramen. Het is zaterdagochtend druk, heel druk in de Zeelandhallen. Allemaal koopjesjagers die er een gezellig dagje snuffelen van maken. Op zoek naar die ene speciale kandelaar of een nieuw schilderijtje aan de muur.Goes
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer