Volledig scherm
© Thinkstock

Figuranten gezocht voor Slag om de Schelde

VLISSINGEN - Voor de film Slag om de Schelde, die dit najaar grotendeels in Zeeland wordt opgenomen, wordt gezocht naar figuranten. Mensen van alle leeftijden zijn welkom, maar er wordt speciaal uitgekeken naar echte militairen en jongens tussen de 15 en 20 jaar oud die een soldaat kunnen spelen.

De film wordt gemaakt in opdracht van het Nationaal Fonds voor Vrede en Veteranen (Vfonds) in het kader van de viering van 75 jaar Bevrijding Nederland. De Slag om de Schelde brengt een lang vergeten veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog in beeld, maar gaat onderhuids ook over het persoonlijke leven van jongeren in een oorlog. Het totaalbudget voor de film is veertien miljoen euro. De gemeente Vlissingen zal ook helpen bij de opnames voor de film op verschillende locaties in de stad. 

Filmproducent Alain de Levita wil van Slag om de Schelde een grote publieksfilm maken. Hij produceerde eerder series als Baantjer, Penoza, De Zaak Menten, In Therapie en Spangas en films als Tonio, Knielen op een Bed Violen en Bankier van het Verzet. In Zeeland kreeg De Levita bekendheid door de grote productie De Storm (2009) en de ‘feel-good-movie’ Weg van jou (2017), die speelt in Zeeuws-Vlaanderen.

Om een rol te kunnen bemachtigen moet je ingeschreven staan bij Multa Casting. De vergoeding bedraagt veertig euro per dag, inclusief reiskosten. Inschrijven is gratis en kan op www.multacasting.nl/inschrijven.