Volledig scherm
De Prins Willem-Alexander in betere tijden. © Ronald den Dekker

Fietsvoetveer nog zeker twee maanden uit de vaart

BRESKENS - Veerboot Willem-Alexander, die vaart tussen Vlissingen en Breskens en al weken kampt met een vastgelopen generator, is nog zeker twee maanden niet te gebruiken. Nu het laagseizoen is ingegaan, betekent dat dat de twee extra afvaarten om 16.18 en 17.18 uur vanuit Vlissingen komen te vervallen. Om de drukte tijdens de spits toch op te kunnen vangen, worden bussen ingezet.

De bussen vertrekken op dezelfde tijden als dat de boot normaliter zou vertrekken, maar er komt wel een half uur extra reistijd bij. Omdat het toeristenseizoen voorbij is, worden geen problemen met drukte verwacht. Voor abonnementhouders is in ieder geval in de maanden september en oktober het reserveringssysteem nog actief. Voor mensen die met de fiets naar Zeeuws-Vlaanderen willen, rijdt een vrachtwagen met plek voor twintig fietsen achter de bus aan.

De Prins Willem-Alexander werd op 8 augustus uit de vaart gehaald vanwege een vastgelopen generator. Directeur Martin Martens van de Westerschelde Ferry: ,,Op dit moment voeren we onderzoek uit naar de oorzaak van de storing en zijn we druk in overleg met de leverancier over de omvang van de ontstane schade en de mogelijke oplossingen. Maar dat de boot nog zeker twee maanden uit de vaart zal zijn, is helaas al zeker.”