Volledig scherm
Still uit de film 'The Walking Fish', openingsfilm van Festival Tegenstroom © Thessa Meijer

Festival Tegenstroom in Oostburg biedt ruim baan aan kwetsbare korte film

OOSTBURG - Het internationaal filmfestival Tegenstroom, dat van donderdag tot en met zondag plaatsvindt in het Ledeltheater in Oostburg, biedt de bezoekers een kijkje in de wereld van de kwetsbare korte film. ,,De kwetsbaarheid begint wanneer woorden tekortkomen’’, benadrukt Jeannice Adriaansens van Stichting Deining Films. 

Adriaansens is initiatiefneemster van Tegenstroom. Zij hoopt dat de films de kijker zullen uitdagen om het leven eens van de andere kant te bekijken. Niet de verbale, rationele kant maar juist de kant die je niet in woorden kunt vatten.

Vijftig films uit twintig landen worden er tijdens dit vierdaagse festival vertoond in verschillende blokken, waarbij ieder blok uit een aantal korte films bestaat en in totaal ongeveer 75 minuten duurt. Voor Tegenstroom zijn 1500 films ingezonden. Uiteindelijk zijn er daar vijftig van geselecteerd, waaronder vijf Nederlandse films. 

 Het festival wordt geopend met twee films van de Nederlandse filmmaakster Thessa Meijer: ‘The Walking Fish’ en ‘De dag dat mijn huis viel’. Tegenstroom heeft naast films een boeiende randprogrammering met muziekoptredens, workshops en een rondetafelgesprek. De prijsuitreiking in diverse categorieën is zondagmiddag om 16.30 uur.

Alle informatie is te vinden op tegenstroomfestival.com.

Volledig scherm
Jeannice Adriaansens, initiatiefneemster van festival Tegenstroom. © Ronald den Dekker