Volledig scherm
Oud en nieuw 2018-2019 in Hoek. © Camile Schelstraete

Extra maatregelen met oud en nieuw in Sluiskil en Hoek

HOEK/SLUISKIL - Voor de komende jaarwisseling worden in Sluiskil en Hoek extra maatregelen genomen tegen vuurwerkoverlast.

Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen, heeft hierover overleg gevoerd met de dorpsraden. De dorpsraad Sluiskil is het er mee eens dat het Kerkplein - waar onder meer de supermarkt is - tot vuurwerkvrije zone wordt uitgeroepen, laat secretaris Co van Schaik weten. Met oud en nieuw 2018-2019 was het daar erg onrustig. ,,Of een vuurwerkvrije zone helpt, weten we uiteraard niet", aldus Van Schaik. ,,Het hangt van het toezicht af. Het probleem kan zich ook verplaatsen, maar als je niks doet, weet je zeker dat je niks bereikt.”

In Hoek is nog niet duidelijk welke extra maatregelen worden getroffen. Overleg is nog gaande, meldt dorpsraadvoorzitter Iwan de Groote. De dorpsraad is er alvast voorstander van dat het Molenplein een vuurwerkvrije zone wordt. Niet eens zo ver van de historische molen werden daar 31 december 2018 autobanden in fik gestoken en een wc-pot tot ontploffing gebracht, waarvan de stukken gevaarlijk in het rond vlogen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement